Sunday, 9 September 2012

KBKK lagi..

Berdasarkan pengetahuan anda, jelaskan kejayaan yang telah dicapai oleh negara kita dalam usaha menjadi masyarakat yang bertamadun tinggi
Pendidikan
1.       Hubungan pendidikan bermutu
2.       Pusat kecemerlangan pendidikan
3.        Unversiti berkembar dengan universiti  terkenal di luar negara
4.       Membina universiti di setiap negeri di Malaysia
Pelancongan
5.       Pengiktirafan UNESCO
Perindustrian
6.       Pembuatan otomobil/indusri berat
7.       Menyediakan zon perdagangan bebas
8.       Sektor perkilangan
9.        Industri elektronik
10.     Pembangunan wilayah pembangunan ekonomi (NCER/ECER/WPI)
11.     Koridor raya multimedia
12.     Penganjuran sukan antarabangsa
Pusat Kewangan
13.     Pusat kewangan Islam
14.     Pusat kewangan
15.     Pusat tumpuan ekonomi
16.     Pelopor hub halal dunia
17.     System bank pusat kukuh
Pertanian
18.     Pengeluar komoditi dunia (koko/getah/kelpa sawit)
19.     Bioteknologi
20.     Menjadikan pertanian satu industri
21.     Pusat pengeluaran herba
Perlombongan
22.     Petrokimia
23.     Pelaburan dalam petroleum di luar negara
Sistem pengangkutan dan perhubungan
24.     Pengangkutan tambang murah
25.     Perkhidmatan cemerlang peringkat dunia
26.     Industry perkapalan
27.     Industry pembuatan kapal
28.     Sumber asli
29.     Eksport
30.     Gejala sosial
31.     Masalah kemiskinan
32.     Kadar pengangguran tinggi
33.     Teknologi rendah
(mana-mana yang munasabah)

12 comments:

  1. boleh emel kat saye?? erinjamal@gmail.com
    terima kasih cikgu. :)

    ReplyDelete
  2. ASKUM... boleh tlong emailkan x?? wanyezthebest@gmail.com terima kasih!

    ReplyDelete
  3. terima kasih..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum, boleh e-mail neaainiey@yahoo.com. maklumat dlm blog ni sgt berharga dan berguna bg sy dan rkn2. terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Salam, boleh emailkan saya yang ini ? terima kasih aqlinaamri@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Cikgu halalkan bahan ini untuk dikongsi oleh pelajar tak? Kalau ye saya nak copy. Mohon izin dulu.......

    ReplyDelete
  7. salam,boleh emailkan saya yang ini skrg esk sye dah exam?thankyou aizatgardini@gmail.com

    ReplyDelete
  8. please email this to me teacher! sejarahcool@hotmail.com THANKS!

    ReplyDelete
  9. please email this to me teacher! sejarahcool@hotmail.com THANKS!

    ReplyDelete
  10. Assalam.. Ade tak contoh soalan dan jawapan untuk kertas tiga bab 8 ting. 5...?? Saya sgt mmrlukan dan harap blog ne dpat membantu sya... Trima Kasih..

    ReplyDelete
  11. assalam..blh tlg email kat sya x ckg.. cabella1996@gmail.com

    ReplyDelete
  12. cikgu, can u pls send all the kbkk & kbat examples to me?
    I shall really appreciate ur help & kindness ^.^
    fb : exam scope

    ReplyDelete